Johanna Börs

Johanna Börs

Om bloggen

En sida för främst mina nära och kära som vill följa med mig på livets resor.

Sydney, Byron Bay till Surfers Paradise

AustralienPosted by Johanna Börs Fri, March 31, 2017 07:23:32
Efter en del krångel att hitta en buss med plats för mig och Elin lämnade vi Sydney x antal dagar senare än planerat. För att få dagarna att rulla på innan avfärd blev det en hel del slödagar med bland annat filmmys och träffa några vänner som vi träffade under bartenderkursen. Kändes dock ganska så behövligt vilket gör att det nu i efterhand inte spelar så stor roll att vi fick någon dag extra i Sydney.

Bussresan till Byron tog lite drygt 10 h och eftersom vi valde att ta nattbus kunde jag sova största delen av tiden. Väl framme letade vi reda på vårt hostel som vi bokat för natten, en mysig stuga på ett campingområde. Kändes lite som när vi var yngre och åkte på campingreson med familjen, dock läg boendet så pass långt frän stan så de senaste dagarna har vi spenderat på ett nytt, väldigt fräscht hostel med nära till både strand och huvudgata.

Andra kvällen här bestämde vi oss för att gå ut, kvällen slutande med att jag skadade foten, kvällen efter åkte vi till akuten där röntgenplåtarna visade ett brutet ben. Så nu hoppar jag på kryckor och har ett "fejkgips", alltså ett sånt man kan ta av. Vet inte hur lång tid det kommer ta för benet att läka, det enda jag vet är att jag ska boka återbesök om ca 2 veckor. Lite typiskt att det skulle hända just här, men det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen.

Nu har vi tagit oss till Surfers Paradise och har spenderat två nätter här. Vi har träffats några vänner från bartenderkursen och även firat en av det som fyllde år. Det är betydligt större storstadskänsla här, men eftersom vi bara varit här i två dagar har jag inte så mycket att säga ännu.

Hoppas ni har det bra där hemma, vi har det bra här bortsett från att det är lite jobbigt att ta sig från plats till plats på kryckorna! 🙂❤️

Uppdaterar inlägget med bilder senare när det finnsbättre Wi-Fi


  • Comments(1)//johannabors.dalsbyn.se/#post9

Melbourne

AustralienPosted by Johanna Börs Fri, March 17, 2017 17:15:40
Efter 6 dagar i Melbourne rullar vi nu vidare mot nya äventyr. Vi börjar med en natt i Sydney på vägen upp mot Byron Bay, bussresan från Melbourne till Byron tar över 30 h så vi beslutade att det var skönast att dela upp den med ett stopp.

Melbourne har varit varit en resa med blandade känslor. Vi har fått uppleva riktigt fina vyer på Great Ocean Road, uppleva en riktig regnskog samt få se pingviner och andra djur på Phillip Island. Men vi har dock haft svårt att verkligen fatta ett tycke för Melbournes stad, kanske för att vi på första hostellet bodde långt från stan, och på det andra bodde på ett riktigt sunkställe med en del konstiga typer. Dock fick shoppingen 10/10, otroligt fin shoppinggata men roliga butiker!


Finns nog en hel det kvar att se av Melbourne, med det får bli en annan gång! Nu börjar vi vår resa upp mot östkusten istället!

  • Comments(2)//johannabors.dalsbyn.se/#post8

Blue mountains

AustralienPosted by Johanna Börs Fri, March 10, 2017 12:31:11
Jag har haft en otroligt slapp vecka såhär efter skolan blev avslutad, mycket pågrund utav att vädret i Sydney bestått av enbart regn. Men nu torsdag och fredag har vädret vänt vilket gjorde det möjligt för mig och Elin att genomföra våra två utflykter som fanns planerade för Sydney.

Igår gick vi den kända promenaden mellan beacherna Coogee och Bondi, en promenad där x antal stränder passeras samt en hel del vackra vyer. Det var roligt mysigt och åker jag till Sydney igen kommer jag gå den igen!


Idag tog vi tåget till Katoomba för att sedan ta oss till Blue Mountains, vet inte hur jag ska förklara vad det är för något men det är som ett stort naturreservat men galet fina vyer. Emellanåt kände jag dock att höjdskräcken satt i då men promenerar på berg men branta stup som man ser ner för. Även detta var en otrolig upplevelse och vi har bara sett en liten del av Blue Mountains då de sträcker sig betydligt längre än vad vi fick se.


Imorgon kör vi stranddag innan vi tar nattåg från Sydney ner till Melbourne och planerar att stanna där i ett par dagar. Planen är att åka Great Ocean Road samt försöka se pingviner på Phillip Island.  • Comments(1)//johannabors.dalsbyn.se/#post7

Nybliven bartender

AustralienPosted by Johanna Börs Fri, March 03, 2017 13:15:35
Nu har en hel månad passerat sedan vi kom till Sydney, och det betyder även att bartenderkursen är avslutad. Det är sinnessjukt var tiden har tagit vägen, känns som att det var igår vi stod och började med allt från barträning till teoriplugg. Jag ångrar inte för en sekund att jag valde att gå kursen och känner att detta är något som jag vill jobba med en stund framöver! Men det sagt så har jag alltså klarat kursen, blev godkännd på alla moment med ett B i slutbetyg!

Vad som kommer ske nu är lite oklart, vi planerar att stanna i Sydney i ett par dagar åtminstone. Därefter lutar det åt att vi tar oss till Melbourne, men vem vet! 😃

Hoppas ni har det bra hemma i kylan, saknad er! ❤️  • Comments(0)//johannabors.dalsbyn.se/#post6

Surf-weekend

AustralienPosted by Johanna Börs Tue, February 21, 2017 11:07:23
I helgen åkte jag om de flesta av de från kursen på en surfweekend, vi åkte ungefär fyra timmar till en plats med en hel de fina och lugna stränder samt en mysig sjö. Vet dock inte vart vi var, utan som vanligt följer jag bara med utan större vetande av vad som händer. Men det blev en riktigt bra helg, med lite surfing, bonfire party och bara andas ut. Lyckades ställa mig på brädan några gånger, men det krävdes en hel det timing och precision på brädan för att stå kvar. Kommer garanterat göra det fler gånger!

I måndags klarade jag även första provet av kursens fyrs stycken, vilket var free pour. Jag har de tre andra proven nästa vecka och hoppas verkligen att allt plugg lönar sig och jag blir färdigutbildad!

Hopps ni alla har det bra där hemma! ❤️

  • Comments(1)//johannabors.dalsbyn.se/#post5

Plugg och mer plugg

AustralienPosted by Johanna Börs Tue, February 14, 2017 14:39:34
Lite mer än en vecka av skolgång har passerat här i Sydney, det har och kommer fortsätta vara en hel del plugg. Att stå bakom en bar och blanda drinkar kan kanske låta som ett enkelt jobb, men det är en hel det som ska läras in. Under de här fyra veckorna ska vi lära oss 86 drinkar där vi ska veta vilket glas, vilken metod, vilken is, vilken garnering samt vilka ingredienser drinken ska innehålla. Bortsett från det har vi även prov i freepour (blanda drinkar utan mätglas), flair (trixa med barutrustningen) men också teoriprov på alla olika spritsorter med mera.

Men det är roligt och vi lär oss nya saker varje dag! Förhoppningsvis klarar jag testerna och är utbildad bartender inom en snar framtid. Förutom skolan har vi inte gjort så mycket mer, vi var ut i helgen och provade på Sydneys nattliv vilket var roligt. Förutom det har vi besökt Bondi beach, Manly Beach och såklart Darling Harbour med Oprah huset.  • Comments(2)//johannabors.dalsbyn.se/#post4

Sydney

AustralienPosted by Johanna Börs Sun, February 05, 2017 06:36:12
Nu har vi spenderat lite mer än ett dygn i Sydney. Gårdagen var lite oklar och seg men idag har vi varit ner till Ophrahuset och hamnen vilket var väldigt fint! Det känns som att vi kommer ha det underbart här, men en hel det plugg kommer det att bli!

Hoppas ni har det bra där hemma, kram!  • Comments(1)//johannabors.dalsbyn.se/#post3

Sista kvällen

ThailandPosted by Johanna Börs Thu, February 02, 2017 12:56:26
ikväll sover jag min sista natt i Thailand för denhär gången, Koh Samet har varit en bra ö men dock med en hel del turister. Dock lever "thaiandan" kvar vilket gör att vi trivts väldigt bra. Det ska bli tråkigt att lämna det men samtidigt vet jag att jag kommer tillbaka, dock inte till den här ön. Nya äventyr väntar och det ska bli riktigt spännande att få gå en månads bartenderutbildning, ser verkligen fram emot det!

Vi har haft underbart hela veckan och jag försöker skicka lite värme till er där hemma!  • Comments(1)//johannabors.dalsbyn.se/#post2
Next »